skip to Main Content

Jeg vandrer først og fremmest for at finde ro, skønhed, inspiration og plads til eftertænksomhed

 

Der sker noget, når jeg vandrer. Jeg slapper af og falder ind i mig selv på måde, som jeg ikke gør på andre tidspunkter. Her skal jeg ikke præstere eller være noget for nogen. Her kan jeg bare finde min egen, meditative rytme og tømme hovedet for hverdag samtidig med, at jeg fylder det med skovens lyde, synet af engens åbning og udsigten fra en bakketop. Naturen udfordrer mine sanser og min krop, og det er med til at skærpe den kreativitet, jeg lever af at folde ud som grafisk designer. Og så gør turene mig altid klogere på mig selv og livet.

Jeg vandrer ofte med andre, og her oplever jeg, at det at vandre sammen åbner for et helt særligt rum for ærlighed, dybde og intimitet. Da jeg som voksen begyndte at vandre mere regelmæssigt, var det sammen med mine veninder, når vi alligevel skulle lufte vores hunde. Jeg mærkede, hvor særligt givende det er at tale sammen, mens man går en længere tur.

Vandretur ved Lysefjorden, Norge

Når man går har man tiden til både at lytte og tale færdig. Man bliver ikke forstyrret, og så behøver man ikke at se på hinanden, mens man taler. Det gør det ofte nemmere at åbne op for de lidt sværere ting. Desuden føles det helt naturligt at holde pauser i samtalen, for man går jo stadig videre og kan nyde omgivelserne.

Hvor kommer min passion for vandring fra?

Jeg er vokset op i Gelsted på Vestfyn i en familie af gartnere og jægere, så der var nem adgang til skove, æbleplantager, marker og moser. Det blev tidligt en stor legeplads for mig, hvor fantasien kunne få frit spil. Vi havde en del heste, så meget leg foregik på hesteryg, hvor jeg kom tæt på skovens andre dyr og følte mig i et med naturen.

I 2001 flyttede jeg til Ørholm ved Lyngby – tæt på Mølleåen, Dyrehaven og flere andre skovområder. Da jeg fik hund, begyndte jeg for alvor at gå lange ture – uden mobiltelefon og bare i mine egne tanker, der kunne flyde frit. På mountainbike kom jeg endnu længere omkring og lærte de nordsjællandske skove at kende som min egen bukselomme. I dag bor jeg i Taarbæk perfekt spot mellem havet og Dyrehave .

Da jeg i 2010 så tv-udsendelsen ‘Bertelsen på Caminoen’, blev jeg dybt fascineret af de lange vandreture – især når de var forankret i historien med masser af myter og fortællinger. Flere af min veninder er vokset op i familier, hvor man tog på længere vandreture, og det blev inspirationen til, at vi begyndte at arrangere ture. Siden har jeg blandt andet vandret Caminoen (The French way / 800 km), Mont Blanc Rundt, GR221 Mallorca, West Highland Way i Skotland, Atlasbjergene/Toubkal i  Marokko og Sinaiørken

Hvorfor vil jeg gerne have andre med?

Jeg tror, at det er helt naturligt at ville give det videre til andre, som man selv er så begejstret for. Og jeg elsker at mærke andre dele min passion for at bruge og mærke kroppen og komme hjem med mere end røde kinder og jord under skoene.

Desuden kan jeg godt lide at arrangere og sætte rammen om en god oplevelse for andre. Jeg er vild med at nørde kort og finde nye ruter og overnatningssteder, og så er jeg helt grundlæggende nysgerrig efter at møde nye mennesker og høre deres historie.

Men jeg var nok alligevel ikke gået i gang med Best Foot Forward, hvis ikke der var så mange, som de seneste år havde spurgt interesseret ind til mine vandreture og ytret ønske om at komme med. At gå og vandre er på kort tid blevet en nationalsport, og derfor kribler det i mig for at vise så mange som muligt, at det at gå ikke bare er at gå. Det kan være så meget mere.


Dorte Riis Hensen

Født 1965. Uddannet designer fra Danmarks Designskole og har drevet egen virksomhed siden 1993. I dag stifter af Manometer Visuel Kommunikation. Partner i Center for Regenerativ Ledelse.

I min fritid vandrer jeg, men cykler også mountainbike og dykker. Jeg er vinterbader, sauna- og gusmester. Desuden synger jeg i kor.

Dorte Riis Hensen
Back To Top